TEFAL OPTIGRILL + GC712

OPTIGRILL + GC712 Popolno pečenje od manj zapečenega do zelo zapečenega

Popolno pečenje od manj zapečenega do zelo zapečenega
Z našo ultimativno inovacijo OptiGrill+ pametna tehnologija zagotavlja okusno pripravo hrane. Zahvaljujoč tehnologiji "Avtomatskega senzorja za pečenje" se čas in temperatura samodejno prilagajata debelini in številu kosov na rešetki na podlagi 6 programov pečenja (pleskavica, perutnina, sendviči, klobasice, rdeče meso, riba) in načina za zamrznjeno hrano. Hkrati pa opozorilna lučka omogoča neposreden nadzor: vijolična za predgretje, modra in potem zelena za začetek, rumena, ko je hrana manj zapečena, oranžna za vmesno stopnjo in rdeča za zelo zapečeno. Popolnoma prilagodljiv za vse okuse, samo odprite pokrov in vzemite meso ven, ko je pripravljeno, druge kose pa pustite, da se pečejo naprej! Dodaten ročni način s 4 nastavitvami za temperaturo vam omogoča, da kuhate resnično vse, in je popolnoma prilagojen za sadje in zelenjavo, ki ju lahko spečete po svojih željah. Spoznajte elegantno zasnovan OptiGrill Black Edition, ki se popolnoma ujema z vašo kuhinjo.

Oznaka: GC712834

Popolno pečenje od manj zapečenega do zelo zapečenega

Izboljšan avtomatski sezor kontaktnega žara OptiGrill+ takoj zazna število jedi na površini za pečenje in oceni njihovo debelino, z namenom nastavitve temperature in časa pečenja za popolne rezultate.

Svetlobni in zvočni indikator omogoča enakomerno pečenje in visoko natačnost priprave mesa, tako kot ste si želeli: delno, srednje in skozi pečeno.

6 programov kuhanja za popolno pripravo jedi: burger, perutnina, klobasa, steak in riba, ter program za zamrznjeno hrano in ročni način s 4 nastavitvami temperature.

Dodatne lastnosti vključujejo neoprijemljivo oblogo plošč iz litega aluminija, površine 600 cm2, za pripravo jedi za 2 do 4 osebe, kot tudi velika in pod kotom 7. stopinj nagnjena plošča za zbiranje odvečnih sokov.

Osnovne funkcije
 • 6 avtomatskih programov za peko in pokazatelj stopnje priprave za popolno pečenje od manj zapečenega do zelo zapečenega

  Ročni način s 4 nastavitvami temperature za pripravo vseh vrst hrane.

 • 6 programov pečenja

  Za različne vrste hrane: pleskavice, perutnina, sendviči, klobasice, rdeče meso, ribe.

 • Pokazatelj stopnje pečenja

  Spremljajte peko za popolne rezultate pečenja od manj zapečenega do zelo zapečenega: prikazuje stopnjo pečenja in s piskom opozarja na vsaki stopnji, da veste, kdaj je jed pripravljena, kot ste želeli!

 • Avtomatski senzor za pečenje

  Avtomatsko merjenje debeline: avtomatsko prilagodi primerno temperaturo za določeno velikost in debelino katere koli vrste hrane znotraj nastavljenih programov.

 • Varno za pranje v pomivalnem stroju

  Velik pladenj za sok in plošče iz litega aluminija brez prijemanja lahko perete v pomivalnem stroju

 • Izredno velik pladenj za odtekanje sokov

  Velik pladenj za sok in plošče pod kotom 7°, da sokovi med pečenjem lepo odtekajo.

 • Visoka učinkovitost: plošče iz litega aluminija

  Visoko učinkovite plošče iz litega aluminija z oblogo proti prijemanju za enostavno čiščenje.

Recepti
Navodila in priročniki
Pogosta vprašanja
Ne. Ko je prva serija peke končana, žar odprite do konca in odstranite hrano. Žar zaprite in pritisnite OK. Žara vam pred tem ni treba ugasniti. Ko lučke ponovno zautripajo, izberite želeni način delovanja. Faza predhodnega segrevanja bo veliko krajša v primerjavi s prvo, saj bodo plošče že vroče. Ko Optigrill zapiska v znak pripravljenosti, žar ponovno odprite, na plošče položite drugo serijo hrane in nadaljujte kot običajno.
Obstajajo 4 temperaturne ravni, ki jih nakazuje lučka kazalnika:
Zelena: 110 °C (od 230 °F do 257 °F)
Rumena: 190 °C (od 356 °F do 383 °F)
Oranžna: 225°C (od 428 °F do 455 °F)
Rdeča: 270 °C (od 518 °F do 545 °F)
Ne, saj senzorji peke v ročnem načinu niso aktivni.
Preden začnete čistiti žar, počakajte približno 45 minut, da se naprava ohladi. Za odstranjevanje ostankov hrane na ploščah ali straneh žara priporočamo uporabo lesene ali plastične lopatke. Za čiščenje žara in sestavnih delov uporabite krpo, namočeno v vročo vodo. Žara ne potapljajte v vodo. Ne uporabljajte močnih izdelkov za čiščenje in izdelkov z vsebnostjo alkohola ali goriva, saj lahko poškodujejo napravo.
Med namestitvijo hrane na plošče za žar pred peko naprava ni bila odprta do konca.
Rešitve: da naprava lahko zazna začetek cikla priprave hrane, jo je treba pred vsakim ciklom odpreti do konca. V nasprotnem primeru se cikel priprave hrane se bo začel. Žar do konca odprite, ga zaprite in pritisnite OK.
Po upoštevanju navodil za zagon naprave v uporabniškem priročniku preverite, ali električna vtičnica deluje, tako da vanjo priključite drugo napravo. Če naprava še vedno ne deluje, je ne poskušajte razstaviti ali popraviti, temveč jo dostavite v pooblaščeni servisni center.
Ne uporabljajte naprave. Preprečite morebitna tveganja in se obrnite na pooblaščeni servisni center, kjer vam bodo zamenjali kabel.
Naprava je zaznala težavo in morda potrebuje popravilo.
Če pustite napravo odprto med 2 cikloma priprave hrane, bo prešla v varen način delovanja in jo je treba ponastaviti.
Da bi pri peki dosegli najboljše rezultate, med cikli priprave hrane naprave ne puščajte odprte za več kot 1 minuto. PONASTAVITE jo z izključitvijo iz električnega omrežja za 2-3 minute in ponovite celoten cikel priprave hrane.
Če je hrana tanjša kot 4 mm, je pretanka (kot rezine slanine) in morda ne bo zaznana.
To ne predstavlja težave, enostavno pritisnite tipko za potrditev za začetek kuhanja.
Naprava potrebuje popravilo.
Peči ste začeli pred koncem faze predhodnega segrevanja.
Da težavo odpravite: ugasnite napravo, odstranite hrano, napravo ponovno prižgite, izberite vrsto programa in pred peko počakajte, da se faza predhodnega segrevanja zaključi.
Kljub upoštevanju zgornjega nasveta se težava ni rešila: naprava morda potrebuje popravilo.
• Plošče za žar niso bile pravilno nameščene na zatiče, zato senzorji ne morejo pravilno zaznati hrane.
Da težavo odpravite, ugasnite napravo in pustite, da se ohladi. Nato plošče namestite pravilno.
• Hrano ste med ploščami začeli peči brez predhodnega segrevanja.
Da težavo odpravite: ugasnite napravo, odstranite hrano in napravo zaprite. Napravo ponovno prižgite, izberite in potrdite program ter počakajte, da se faza predhodnega segrevanja zaključi.
• Kljub upoštevanju zgornjega nasveta se težava ni rešila: naprava morda potrebuje popravilo.
Razlog je lahko nepravilno čiščenje kuhalnih plošč.
Priporočamo, da kuhalne plošče pred pranjem v pomivalnem stroju predhodno operete na naslednji način, da odstranite ostanke hrane:
- približno 30 minut namakajte plošče v topli vodi z dodanim detergentom za razmaščevanje in pomivanje posode,
- ploščo na obeh straneh zdrgnite z gobo ali krtačo za posodo, uporabite toplo vodo in detergent za razmaščevanje in pomivanje posode,
- izperite,
- operite v pomivalnem stroju.
Ta naprava vsebuje materiale, ki jih je mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. Odnesite jo v lokalni zbirni center za zbiranje odpadkov.
Izberite oddelek „Dodatki“ na spletni strani in enostavno poiščite, kar potrebujete za vaš izdelek.
Podrobnejše informacije najdete v razdelku »Garancija« na tem spletnem mestu.
Če menite, da manjka eden izmed delov, pokličite središče za storitve za potrošnike in pomagali vam bomo poiskati ustrezno rešitev.